poniedziałek, 24 grudnia 2012

Lukrujemy, pakujemy na ostatnią chwilę.

Ciasteczka na choinki piernikowe przygotowałam odpowiednio wcześniej, ale z lukrowaniem lepiej poczekać na ostatnią chwilę, czyli najlepiej na dwa bądź trzy dni przed świętami. Lukier ukręcony, pierniki upieczone więc do dzieła. do zrobienia piernikowej choinki potrzebujemy co najmniej sześć różnej wielkości ciasteczek, Ja w tym roku zaopatrzyłam się w zestaw sześciu foremek gwiazdek o średnicy od 2,5 cm do 9 cm. Gotowe ciasta należy sklejać naprawdę gęstym lukrem i odstawić na noc w suche miejsce aby lukier zastygł, gotowe choineczki pakuje w celofanowe woreczki. Prezenty dla rodziny i przyjaciół gotowe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Za każdy komentarz bardzo gorąco dziękuję :)

O mnie

Moje zdjęcie
Przede wszystkim jestem mamą i to zajęcia pochłania najwięcej mojego czasu, a kiedy tylko mogę gotuje, piekę, szyje, wycinam i tworze różne mniej lub bardziej przydatne przedmioty. Napisz do mnie jeśli chcesz :) mocarska.katarzyna@gmail.com

Odwiedziło mnie...

Polskie Handmade

Obserwatorzy

Moja lista blogów